Kilometerstanden bijhouden

Kilometerstand

Met onze GPS Trackers worden automatisch ook de kilometerstanden van uw auto bijgehouden. Dit werkt als volgt:

Bij het in gebruik nemen van de GPS kunt u de beginstand van de auto invoeren op uw web omgeving (na inloggen) of via de smartphone app (iPhone of Android). U voert dan de kilometerstand in met de datum en het tijdstip van de ingebruikname van de GPS Tracker.

Vervolgens houdt de GPS Tracker zelf bij wat de afstand van elke rit was in kilometers. Deze gereden kilometers worden opgeteld bij de beginstand. Zo is per rit duidelijk hoe lang de afstand is en wat de begin- en de eindstand van de kilometerteller is. Er kunnen natuurlijk wel afwijkingen ontstaan, bijvoorbeeld omdat de GPS geen afstanden meet in tunnels of wanneer u al rijdt terwijl de GPS nog geen fix heeft. Daarom adviseren wij u om iedere 2 maanden de kilometerstand van de auto te registreren in de app.

Iedere 2 maanden wordt de kilometerstand dan dus weer gekalibreerd. Wij voegen dan een zogenaamde Correctierit toe. Dit is een rit met een afstand van het verschil in kilometers tussen de kilometerstand zoals wordt uitgelezen in de auto en de kilometerstand zoals bijgehouden door ons. Dit is de manier die de Nederlandse Belastingdienst voorschrijft om kilometerstanden te corrigeren.

Het is een misverstand dat de kilometerstanden kunnen afwijken omdat de ritten van punt naar punt worden afgebeeld. Om de x-seconden wordt een locatie geupload naar ons systeem. De rit wordt vervolgens door ons in digitale kaarten afgebeeld door de punten met een lijn met elkaar te verbinden. De afstand van de verbonden rechte lijnen is natuurlijk wat korter dan de daadwerkelijk gereden weg. Dit veroorzaakt echter geen afwijkingen in de kilometerstand, omdat wij rekenen met een interne waarde die wordt bijgehouden in de GPS Tracker zelf. Dit staat dus los van de punten die we uploaden en waarmee we de rit afbeelden in digitale kaarten.

Het automatisch uitlezen van kilometerstanden uit auto’s is ook mogelijk maar is wel lastig omdat elke auto op een andere manier kilometerstanden verwerkt. Vaak is het communicatieprotocol afgeschermd. Via de OBD2 poort van de auto wordt de kilometerstand meestal niet aangeboden. Deze is dan dus ook vaak niet via de OBD2 poort uit te lezen. Kilometerstanden uitlezen uit de auto vergt dan een koppeling met de Canbus van de auto. Dit is een relatief kostbare (en foutgevoelige) operatie waarvoor een gespecialiseerd garagebedrijf ingeschakeld moet worden. Om deze reden baseren wij de kilometerstand op de registraties van de GPS Tracker. Dit is aanmerkelijk goedkoper en voldoet ons inziens goed, maar het vraagt wel van u dat u elke 2 maanden even een kilometerstand invoert.

Tot zover onze korte toelichting over het automatisch registreren van kilometerstanden van uw auto met onze oplossing. We hopen dat het u enig inzicht biedt.

De waardering van www.tripsinthecloud.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 144 reviews.