FAQ

Background hight limited

Vragen over het gebruik!

Wat kan ik met de Location Solutions website?

 1. De app biedt beveiligde toegang tot locatieinformatie van uw voertuigen.
 2. Van elk voertuig kunt u ook de gereden ritten bekijken.
 3. Per rit kan de chauffeur aangeven privé of zakelijk.
 4. Per voertuig kunt u de meest recente locatie zien.
 5. Per voertuig kunt u diverse overzichtsgrafieken bekijken.
 6. Van iedere rit kunt u de afgelegde route in de kaart bekijken.

Altijd toegang tot uw wagenpark via internet!

Beveiligde opslag van uw gegevens in de cloud zonder omkijken!

Hoe kan ik Location Solutions gaan gebruiken?

 1. U koopt een GPS Tracker met abonnement online.
 2. De volgende dag ontvangt u deze thuis.
 3. U klikt de OBD2 Plugin GPS Tracker in uw auto.
 4. U ontvangt van ons een persoonlijk account op onze website.
 5. U bent gereed en kunt gaan rijden! Uw locatie wordt online bepaald en ritten worden vanaf nu automatisch geregistreerd!

Wat kan ik met de Location Solutions app?

 1. De app biedt beveiligde toegang tot uw voertuigen.
 2. Van elk voertuig kunt u de actuele locatie bekijken.
 3. Van elk voertuig kunt u de gereden ritten bekijken.
 4. Per rit kan de chauffeur aangeven privé of zakelijk.
 5. Per voertuig kunt u de meest recente locatie zien.
 6. Per voertuig kunt u de totaal afgelegde afstand bekijken.
 7. De app is toegangelijk vanaf uw iphone.

Altijd toegang tot uw wagenpark! Waar u ook bent!

Kan ik mijn OBD2 Plugin GPS Tracker naar mijn nieuwe auto mee verhuizen?

U kan de GPS Tracker gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe auto. Dat komt doordat de OBD2 GPS Tracker plug & play is en niet ingebouwd hoeft te worden.

Wat betekent het dat mijn OBD2 GPS Tracker Plug & Play is?

Het betekent dat u de GPS Tracker zelf in uw auto kunt klikken en dat deze dus niet ingebouwd hoeft te worden. U bespaart dus inbouw/installatiekosten. Als u de GPS in uw auto klikt dan worden vervolgens automatisch uw ritten geregistreerd. We bieden ook Inbouw GPS Trackers. Deze dienen dus wel ingebouwd te worden. Dit kunt u zelf aan uw garagebedrijf vragen. Een Inbouwhandleiding kunt u op onze website downloaden.

Wat is een OBD2 poort?

De OBD2 GPS Tracker kunt zelf in uw auto klikken in de OBD2 poort. OBD staat voor On Board Diagnostics en het is de stekker aansluiting in uw auto waar ook de computer in geklikt wordt bij een service beurt in de garage.  Deze bevindt zich bijna altijd in het dashboard in de nabijheid van het stuur en de bestuurdersplek, maar de precieze plek verschilt per auto. Soms is deze verborgen achter een klepje.

Heb ik altijd een OBD2 verlengkabel nodig?

Location Solutions levert altijd een OBD2 verlengkabel mee bij uw aankoop. Deze heeft u niet altijd nodig, maar soms is het wel handig als er bijvoorbeeld een klepje in de weg zit of als de OBD2 poort op een onhandige plek zit.

Welk bouwjaar moet mijn auto zijn?

De OBD2 GPS Tracker is geschikt voor auto’s vanaf het bouwjaar 2008. Vanaf 2008 werd het wettelijk verplicht om auto’s te voorzien van een OBD2 poort.

Vragen over de wijze van aankoop en prijs!

Waar kan ik het kopen?

U kunt Location Solutions GPS Tracker uitsluitend online kopen. Wij hebben wel een vestiging in Nederland, maar dat is een kantoor en geen winkel. Wij verkopen via diverse webshops zoals eBay, Markplaats en BOL.com. Ook kunt u direct de GPS Tracker via onze eigen webshop kopen.

Hoe kan ik verlengen na 1 maand?

U ontvangt na aankoop via onze webshop de GPS Tracker per post en u kan deze vervolgens zelf in uw auto stoppen en per direct uw ritten registreren. Bij de GPS Tracker wordt inclusief 30 dagen dienstverlening geleverd. Na dertig dagen wordt dit automatisch stop gezet. U hoeft dus niet op te zeggen. U ontvangt vooraf een bericht met de vraag of u de dienstverlening wilt verlengen. Als u tevreden bent, dan kunt u ervoor kiezen om een nieuwe dienstverlening af te sluiten. Als u geen actie onderneemt, dan stopt de dienstverlening vanzelf. U hoeft dus niets op te zeggen.

Wat kost het?

U koopt eenmalig een GPS Tracker inclusief 30 dagen dienstverlening. Dit kost € 95,59 eenmalig inclusief BTW (€ 79 exclusief BTW).  Na afloop kunt u verlengen en een dienstverlening op web & app afsluiten indien u tevreden bent. U kunt kiezen uit een 1-jarig of 2-jarige periode.

 • 1 jarige dienstverlening web & app: € 6,96 inclusief btw per maand, (€ 5,75 exclusief btw), 1 x per jaar vooruit te betalen
 • 2 jarig dienstverlening web & app: € 5,75 inclusief btw per maand, (€ 4,75 exclusief btw), 1 x per jaar vooruit te betalen

Kan ik korting krijgen?

Location Solutions verkoopt aan bedrijven en consumenten tegen sterk concurrerende prijzen. Korting kunnen we daarom slechts aanbieden bij bestellingen vanaf 50 stuks.

Bent u geïnteresseerd en wilt u profiteren van een volume korting vanaf 50 stuks, neemt u dan aub hier contact met ons op.

Trouble shooting

Ik kan de OBD2 poort niet vinden in mijn auto

Als u aan ons uw merk / type doorgeeft, dan proberen wij voor u te achterhalen waar u de OBD2 poort van uw auto kunt vinden.

Wat als de GPS Tracker niet past?

De OBD2 Plug-in GPS Tracker past altijd in de OBD2 poort van uw auto, maar soms steekt de GPS dan onhandig uit of kan een klepje niet meer dicht. Daarom leveren wij een OBD2 verlengkabel mee. U kunt dan de verlengkabel in de OBD2 aansluiting van uw auto steken en de GPS Tracker in de andere kant van de verlengkabel steken. Als het dan nog niet past, neemt u dan aub hier contact met ons op. Wij nemen dan contact met u op om te bespreken wat er nog meer mogelijk is.

Wat als de GPS Tracker geen locaties of ritten registreert of er iets anders fout gaat?

Laat het ons aub weten indien u problemen ondervindt per email via support@locationsolutions.nl Wij onderzoeken dan wat er aan de hand is en we zullen het probleem voor u verhelpen.

Bijvoorbeeld als uw locaties of ritten niet goed worden geregistreerd dan kan Location Solutions vaak direct het probleem verhelpen. Voor het registreren van ritten detecteert de GPS Tracker het moment waarop u uw motor start en weer uitzet aan de hand van het voltage van uw auto. Location Solutions kan de voltage drempels helemaal afstemmen op uw auto. Wacht u dus aub niet te lang om ons in te schakelen. We zijn er om u te helpen.

De waardering van www.tripsinthecloud.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 144 reviews.